Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012


28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος όλοι οι Έλληνες θα γιορτάσουμε την ένδοξη επέτειο της 28ης Οκτώβριου, που θυμίζει σε όλους εμάς τα ηρωικά κατορθώματα, τους σκληρούς αγώνες, τις θυσίες και τον ηρωισμό του λαού μας, όταν βροντοφώναξε το ηρωικό <<ΟΧΙ>> στους Ιταλούς.

 Στις 28 Οκτωβρίου 1940 οι Ιταλοί μας ζήτησαν να περάσουν στη πατρίδα μας. Ήθελαν να τους παραδώσουμε τα γη μας, τα σπίτια μας, τα χωριά και τις πόλεις μας. Όμως πως είναι δυνατόν εμείς οι Έλληνες που η ζωή μας είναι η λευτεριά, να επιτρέψουμε στο κατακτητή να πατήσει στα ιερά μας χώματα;

Γι’ αυτό και με μια ψυχή, μια καρδιά, απ’ τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο δώσαμε την ίδια απάντηση <<ΟΧΙ>>. Δεν θα σας αφήσουμε να περάσετε, θα σας αντιμετωπίσουμε και με τη βοήθεια του θεού θα νικήσουμε.

Έτσι ξέσπασε ο πόλεμος. Οι ήρωες εκείνο το πρωινό του Οκτωβρίου ενωμένοι και φωνάζοντας <<ΑΕΡΑ>> άρχισαν να πολεμούν στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου για την ελευθερία μας.

Η 28η Οκτωβρίου είναι μεγάλο ιστορικό σημάδι, που δίνει στην ανθρωπότητα ανάγλυφη την εικόνα της ελληνικής ψυχής! Να γιατί αυτές τις ημέρες, υποκλινόμαστε περήφανοι στη γενιά του Σαράντα που αψήφησε το θάνατο και δίδαξε πως οι λαοί που ξέρουν να ζουν και να πεθαίνουν για τη λευτεριά δεν νικιούνται ποτέ!

Είναι χρέος λοιπόν όλων μας να γνωρίσουμε το ιστορικό χθες. Έτσι γνωρίζουμε καλύτερα το ίδιο μας τον εαυτό και κρατούμε άγρυπνα τα μάτια της εθνικής μας συνείδησης.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που δέχθηκε τους ένδοξους νεκρούς του 1940 και ας πορευτούμε εμείς οι ελεύθεροι Έλληνες ενωμένοι ώστε να γίνει η χώρα μας σεβαστή στους φίλους λαούς και πανίσχυρη στους εχθρούς λαούς που επιβουλεύονται τα πάτρια εδάφη μας και την ελευθερία μας!!!

 

 

  

 

                                                                                      Παπαδάκη Ζωή

Δεν υπάρχουν σχόλια: