Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ...!!!


H προσχολική εκπαίδευση είναι αναγκαία συνθήκη για την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού. Τα παιδιά σας βρίσκονται σε μια πολύ σημαντική στιγμή της ζωής τους μιας και στην προσχολική ηλικία, περισσότερο απ’ ότι σε κάθε άλλη ηλικία, η σωματική αλλά και πνευματική ανάπτυξη τους είναι ταχεία  και επηρεάζει την διαμόρφωση της προσωπικότητας τους.
Μέσα από το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα θέλουμε να συμβάλλουμε στην ολόπλευρη ανάπτυξη τους, γι’ αυτό και το πρόγραμμά θα περιλαμβάνει, μουσικοκινητική αγωγή, δημιουργική απασχόληση (ζωγραφική, χειροτεχνίες), εργαστήρια μαγειρικής και πειραμάτων, καλλιέργεια προγραφικών δεξιοτήτων, θεατρικό παιχνίδι, ελεύθερο και οργανωμένο παιχνίδι, κουκλοθέατρο, ανάγνωση παραμυθιού, αλλά και επαφή με την φύση, μιας και εκεί γεννιέται η πιο καθαρή και ζωντανή σκέψη!!
Στόχος μας είναι τα παιδιά σας να αγαπήσουν τον εαυτό τους, να κοινωνικοποιηθούν, να εξελίξουν τον νοητικό- γνωστικό τους τομέα αλλά και την λεπτή και αδρή τους κινητικότητα,  να καλλιεργήσουν την φαντασία και την δημιουργικότητά τους καθώς και την κριτική τους σκέψη.


ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ...
·        ΟΙ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ:


ΤΟ ΧΕΛΩΝΑΚΙ ΜΑΣ!! 

’’ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΜΑΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΑΣ!! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΗΝ ΚΛΑΙΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ’’

 Αυτό το μήνυμα περίμενε τα παιδιά στην είσοδο του παιδικού σταθμού την πρώτη μέρα του Οκτώβρη….Και όντως κάναμε ησυχία….!!!Τα κλάματα στέρεψαν για χατίρι της μικρής χελωνας, μετά απο ένα μήνα προσαρμογής!!!!!
O ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΜΑΣ!!
 
Η διαδικασία αυτή είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά μιας και θα παρατηρούν την ανάπτυξη των λαχανικών και θα μάθουν να είναι υπεύθυνα φροντίζοντάς τον. Οι συζητήσεις για την σημασία των λαχανικών στην διατροφή μας θα συνδράμουν στις σωστές διατροφικές τους συνήθειες. 


 
Τέλος τα παιδιά θα υιοθετήσουν περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση που θα τα συνοδεύει στην πορεία της ζωής τους και θα αποκομίσουν σπουδαίες εμπειρίες μέσα απο την βιωματική μάθηση.
 

·       ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Μια ακόμα σημαντική δράση μας είναι η οργάνωση δανειστικής
βιβλιοθήκης.
Σκοπός μας είναι να αναπτύξουν τα παιδιά καλή σχέση με τα βιβλία και να μάθουν να τα αγαπούν και να τα σέβονται, από τα πρώτα βήματα της ζωής τους. Η δανειστική βιβλιοθήκη επίσης θα συμβάλλει στο  να μάθουν τα παιδιά να είναι και υπεύθυνα για το αντικείμενο δανεισμού και την επιστροφή του.

Προτάσεις για την ανάγνωση του παραμυθιού:

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
Ενθαρρύνεται τα παιδιά σας να παρατηρήσουν το εξώφυλλο προκειμένου να προβλέψουν το περιεχόμενο του βιβλίου (Ποιοι λες να είναι οι ήρωες της ιστορίας;)

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Παροτρύνετε τα παιδιά να σχολιάσουν την ιστορία καθώς την ακούνε, τονίστε και αναλύστε καινούριες λέξεις για το παιδί σας.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
Επαναλάβετε στοιχεία της ιστορίας, ενθαρρύνετε τα παιδιά να μιλήσουν για τις δικές τους εμπειρίες οι οποίες σχετίζονται με την υπόθεση του βιβλίου (Εσύ έχεις δει βάτραχο;)
                                     ...ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ!!!!!
                                                ΟΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
                                                                    ΚΟΥΤΣΑΝΔΡΕΑ ΝΕΛΛΗ
                                                                     ΛΕΚΑΚΗ ΜΕΤΑΞΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: