Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΗΠΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ


              ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
              
                 Τ Α   Κ Α Ν Α Μ Ε   Φ Ρ Ο Υ Τ Ο….. Σ Α Λ Α Τ Α!!!!!!!!!


Με αφορμή μια συζήτηση στη <<παρεούλα>> μας  για το φθινόπωρο και τα φθινοπωρινά φρούτα………  μας ήρθε η ιδέα!!!!!! Αποφασίσαμε λοιπόν ο καθένας να φέρει  την επόμενη μέρα μαζί του το αγαπημένο του φθινοπωρινό φρούτο…..


Έτσι και έγινε!!!! Όλοι φέραμε το αγαπημένο μας φρουτάκι…… Μιλήσαμε για τη θρεπτικότητα των φρούτων στον οργανισμό μας και το πόσο καλό κάνουν στην υγεία μας!!!! Επίσης με αφορμή τα πολλά φρούτα που μαζεύτηκαν στο τραπέζι μας δόθηκε η ευκαιρία να ταξινομήσουμε τα φρούτα ανάλογα με το μέγεθος και το χρώμα τους!!!


Συζητήσαμε,ανταλλάξαμε απόψεις ακόμα και διαφωνήσαμε για το πιο φρούτο ήταν το πιο νόστιμο!!!!! ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ………….  Να κάνουμε μια πεντανόστιμη φρουτοσαλάτα και να ενώσουμε όλες αυτές τις ξεχωριστές γεύσεις σε ένα μεγάλο μπολ!!!!!!!

Αφού λοιπόν πλύναμε καλά τα φρούτα μας και τα καθαρίσαμε……… απολαύσαμε τη φθινοπωρινή φρουτοσαλάτα μας!!!!!! Όλοι μας υποσχεθήκαμε πως θα τρώμε κάθε μέρα φρούτα για να είμαστε υγιείς και δυνατοί, γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός μας……. <<ΕΝΑ ΜΗΛΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡA>>!!!!!!!
 
Μέσα από τη βιωματική μάθηση τα παιδιά κατανόησαν καλύτερα τα φθινοπωρινά φρούτα!!!!! Επέλεξαν το αγαπημένο τους φρούτο και ανέπτυξαν επιχειρήματα για τους λόγους που το διάλεξαν, καθώς επίσης ανέπτυξαν το λεξιλόγιο τους και την αδρή τους κινητικότητα!!!!!! Πάνω από όλα όμως διασκέδασαν με τη διαδικασία και ένοιωσαν περήφανα για το νόστιμο αποτέλεσμα!!!!!!!

                 ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ


Όλα τα παιδιά κάθονται σε καρέκλες που σχηματίζουν κύκλο.
Στη μέση ο δάσκαλος όρθιος δίνει διαδοχικά σε κάθε µέλος της ομάδας το όνομα
3-4  φρούτων που επιλέγουν τα παιδιά. Κατόπιν φωνάζει κάποιο από τα φρούτα. Όσοι ακούν το όνομά τους οφείλουν να σηκωθούν και να αναζητήσουν µια άλλη
καρέκλα. Με την ευκαιρία αυτή ο δάσκαλος βρίσκει και κάθεται σε µία καρέκλα,
την οποία και απομακρύνει, ενώ όποιος μείνει στη μέση συνεχίζει καλώντας ένα
άλλο φρούτο. Όταν φωνάξει «φρουτοσαλάτα», όλοι αλλάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: