Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012


                                  Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ 
                          ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ

Tα Χριστούγεννα, μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες γιορτές του χριστιανισμού πλησιάζουν. Ο Σωτήρας μας γεννιέται και φέρνει στον κόσμο το φώς, τη χαρά και την αλήθεια, την ελπίδα και το θάρρος. Αξίες ηθικές και κοινωνικές,  σε μια εποχή,  αναμφίβολα τόσο δύσκολη για την πατρίδα μας, κλονίζονται και όλοι έχουμε την ανάγκη να ελπίζουμε σε έναν καλύτερο κόσμο. Ημέρες χαράς και γιορτής πλησιάζουν, αλλά και αγάπης, όχι μόνο για τα συγγενικά μας πρόσωπα και τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και για όσους δεν μπορούν να απολαύσουν όλα αυτά που για εμάς θεωρούνται δεδομένα.

  Η αγάπη και ο σεβασμός στο συνάνθρωπο είναι το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων. Να ανοίξουμε την καρδιά μας και να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον. Μόνο έτσι θα βρούμε το πραγματικό νόημα. Η αγάπη είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τους ανθρώπους, τους κάνει φίλους, τους κάνει να νοιάζονται ο ένας για τον άλλον και σε αυτές τις δύσκολες μέρες είναι το μόνο που μας έχει απομείνει.

        Αυτό το μήνυμα θα μας διδάξαν την Δευτέρα 17 Δεκαμβρίου τα παιδιά μέσα από ένα παραμύθι. Γιατί το παιχνίδι και το παραμύθι είναι τα καλύτερα μέσα για να εκφραστούν και να ονειρευτούν τα παιδιά.


...Όταν η γιαγιά αφηγείται στα εγγόνια της, παραμονή Χριστουγέννων,  ένα όμορφο παραμύθι…. 

'Οταν τους παίρνει όλους μαζί ο ύπνους δίπλα στο τζάκι και το σπίτι αναστατώνουν οι καλικάτζαροι...

 
 όταν οι τάρανδοι καταφθάνουν χορεύοντας… 

 

τότε οι μικροί πρωταγωνιστές συγκινούν και ενθουσιάζουν το κοινό τους!!!!!!!!!!


Τα παιδιά του βρεφονηπιακού σταθμού μας την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, 
πραγματοποίησαν την πιο όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό!!!   


Δεν υπάρχουν σχόλια: