Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ!!!!


ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΕ ΚΕΦΙΑ!!


 Με την επιστροφή μας απ’ τις διακοπές βρήκαμε τις χελώνες μας να έχουν κρυφτεί και να κοιμούνται…εξηγησαμε το φαινόμενο και μιλήσαμε για την χειμερία νάρκη, τον λόγο που τα ζώα ‘κοιμούνται’ τον χειμώνα αλλά και για τα ζώα εκείνα που ζουν στους πάγους… 
Διαβάσαμε όμορφες ιστορίες σχετικές με το θέμα μας παρατηρήσαμε έντυπο υλικό 
και κατασκευάσαμε τον κύριο πιγκουινάκο αλλά και έναν άσπρο αρκουδάκο (γιατί ο καφέ είναι άλλος…εκείνος κοιμάται τον χειμώνα!!!). 
 
Τα παιδιά εξέλιξαν τον νοητικό τους τομέα, εμπλούτισαν το λεξιλόγιο και τις γνώσεις τους ενώ ταξίδεψαν με την φαντασία τους σε μέρη άγνωστα!!
  

Μιμηθήκαμε το ιδιαίτερο περπάτημα των πιγκουίνων που παρατήρησαμε σε παιδική ταινία και πλάσαμε τη δική τους ιστορία!


Και αφού ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και ο καιρός ήταν κατάλληλος πια να τον παρατηρήσουμε και να καταλάβουμε την διαφορά των εποχών, φθινόπωρο- χειμώνας, συζητήσαμε για τα χαρακττηριστικά του χειμώνα και δημιουργήσαμε... 

Οι χειροτεχνίες συνέβαλαν στην εξέλιξη της λεπτής τους κινητικότητας αλλά και στον συντονισμό χεριού- ματιού. Μέσα απ' τα φύλλα εργασίας τα παιδιά ανέδειξαν τις καινούριες γνώσεις που είχαν κατακτήσει ενώ παράλληλα προώθησαν την παρατηρητικότητα τους.

  Φτιάξαμε ένα νόστιμο ρόφημα ζεστής σοκολάτας!!


Tα παιδιά ήρθαν σε επαφή για άλλη μια φορά με απλές προμαθηματικές έννοιες, μετρώντας τις αναλογίες.
Και συνεχίσαμε την ενασχόλησή μας με τον λαχανόκηπο μας, που πια ήταν καταπράσινος και έτοιμος να μας προσφέρει τα λαχανικά που με τόοοοοοσο κόπο φροντίσαμε και μεγαλώσαμε!!!! 
Τα παιδιά μέσα απο την βιωματική μάθηση κατανόησαν πόσο υπομονή, κόπο και φροντίδα χρειάζονται τα λαχανικά μέχρι να φτάσουν στο πιάτο μας ένω ένιωσαν περίφανα και εισέπραξαν την ικανοποίηση της δημιουργίας όταν γεύτηκαν τα πρώτα λαχανικά απο τον δικό τους λαχανόκηπο!!!! 

Σίγουρα η σαλάτα απο το δικό τους λάχανο και μαρούλι και το κουνουπίδι απο τον δικό τους λαχανόκηπο ήταν πιο νόστιμα απο κάθε άλλη φορά...!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: