Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013Νηπιακό τμήμα

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ……

Το σχολείο μας άνοιξε και εμείς επιστρέψαμε με μεγάλη χαρά για να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε, να παίζουμε και να δημιουργούμε ένα σωρό όμορφα πράγματα!!!! Αφού λοιπόν μας έπιασε  το κρύο για τα καλά...…….αποφασίσαμε να ασχοληθούμε πιο εντατικά με τα αντικείμενα της εποχής.
Μπαίνοντας λοιπόν, όπως συνηθίζουμε εμείς να λέμε, στο δεύτερο παιδάκι του χειμώνα τον Ιανουάριο καθίσαμε στη <<παρεούλα>> μας και συζητήσαμε για τα χειμωνιάτικα ρούχα , τα μέσα θέρμανσης, τις χιονονιφάδες, για τα ζωάκια που πέφτουν σε χειμερία νάρκη αλλά και τα ζώα που ζουν στους πάγους….Παρατηρήσαμε έντυπο υλικό και διαβάσαμε βιβλία σχετικά με το θέμα που μας έδωσαν την αφορμή να σχολιάσουμε και να ανταλλάξουμε γνώσεις και απόψεις……

  

δίχως να χάνουμε χρόνο ζωγραφίσαμε φύλλα εργασίας σχετικά με το χειμώνα 


 
και κάναμε όμορφες ατομικές και ομαδικές κατασκευές για τα ζωάκια που πέφτουν σε χειμερία νάρκη……Όμως δεν μείναμε εκεί!!!! Σαν μικροί επιστήμονες που είμαστε μάθαμε για την τήξη και τη πήξη…….κάνοντας πειράματα!!!! Πήραμε παγάκια από το ψυγείο μας και αφού καταγράψαμε τις υποθέσεις μας, τα τοποθετήσαμε επάνω σε μια θερμαντική συσκευή  για να διαπιστώσουμε αν θα λιώσουν μαθαίνοντας το φαινόμενο της τήξης. Τα παγάκια έλιωσαν και έγιναν νερό, που τοποθετήσαμε και πάλι πίσω στο ψυγείο παρατηρώντας και το φαινόμενο της πήξης την επόμενη μέρα!Τα παιδιά μέσα από όλες αυτές τις δραστηριότητες ανέπτυξαν τις προσωπικές και κοινωνικές τους δεξιότητες, ήρθαν σε επαφή με καινούργιες έννοιες και εδραίωσαν τις προσλαμβάνουσες πληροφορίες μέσα από τη βιωματική μάθηση, αντάλλαξαν απόψεις μα πάνω από όλα διασκέδασαν και ενθουσιάστηκαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο!!!!!

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: