Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013


ΝΗΠΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ 

ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

  

Η όμορφη και μυρωδάτη Άνοιξη ήρθε και έφυγε, εμείς όμως θα σας γυρίσουμε για λίγο πίσω ώστε να δείτε και εσείς όλα τις όμορφες δραστηριότητες που πραγματοποιήσαμε στο διάστημα που πέρασε…..Τι πιο όμορφο λοιπόν μιλώντας για την Άνοιξη από το να παρατηρήσουμε την ίδια τη φύση!!!! Για αυτό το λόγο λοιπόν βγήκαμε από τη τάξη και παρατηρήσαμε το φυσικό περιβάλλον σε μια από τις πιο όμορφες εκδοχές του, ανθισμένο και μυρωδάτο!!! Μαζέψαμε λουλούδια, παρατηρήσαμε τα δέντρα αλλά και τα πουλιά που είχαν φτιάξει επάνω τους φωλιές, τις όμορφες και πολύχρωμες πεταλούδες που πετούσαν από λουλούδι σε λουλούδι αλλά και τα εργατικά μυρμήγκια που αδιάκοπα κουβαλούσαν σπόρους στη μυρμηγκοφωλιά τους!!!

 
 
 
 
 
 
 


Μετά από όλα αυτά τα ερεθίσματα που μας έδωσε η φύση <<πιάσαμε>> δουλεία…..Κατασκευάσαμε το δικό μας ανοιξιάτικο δέντρο προσθέτοντας του, ότι είχαμε παρατηρήσει στην εκδρομή μας, ζωγραφίσαμε λουλούδια, φτιάξαμε τις δικές μας μοναδικές πεταλούδες με το αποτύπωμα των χεριών μας αλλά και το δικό μας πρωτομαγιάτικο στεφάνι!!!!


 

 
 

 
 

Οι παραπάνω δραστηριότητες συνέβαλλαν στο να έρθουν τα παιδιά σε άμεση επαφή με το περιβάλλον προσφέροντας τους αίσθηση ελευθερίας, ηρεμία και γαλήνη αλλά και νέες εμπειρίες και ερεθίσματα!!!

 

Ας μην ξεχνάμε ο άνθρωπος είναι κομμάτι της φύσης και τα παιδιά πρέπει να έρχονται συχνά σε επαφή μαζί της διότι τα ερεθίσματα που δέχονται από αυτή τα υποστηρίζουν να μεγαλώσουν φυσιολογικά και σε ισορροπία με το περιβάλλον που θα τα συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: