Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ!!!


 Με τις πατρικές ευλογίες του Παναγιοτάτου μητροπολίτου  μας ο βρεφονηπιακός μας σταθμός ολοκλήρωσε τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του. Ένα χρόνο που ξεκίνησε με τα κλάματα του αποχωρισμού και τον φόβο για το άγνωστο και ολοκληρώνεται με χαμόγελα και αναμνήσεις από τις στιγμές του δικού μας ταξιδιού!
Τα παιδιά είναι στο ξεκίνημα της ζωής τους και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός όπως πολύ σοφά λέει ο λαός μας. Τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών είναι χρήσιμα για την ψυχική και πνευματική τους υγεία μιας και μπαίνουν οι βάσεις για την διάπλαση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας και αν οι βάσεις αυτές είναι γερές τα παιδιά οδηγούνται με σταθερά βήματα στην ζωή, νιώθοντας σιγουριά και ασφάλεια. Ελπίζουμε πως κάναμε το καλύτερο για τα παιδιά σας, τα παιδιά μας.
Τα παιδιά λοιπόν έκλεισαν την χρονιά που πέρασε πραγματοποιώντας μια παράξενη γιορτή μιας και αποφάσισαν να ανατρέψουμε για λίγο τους ρόλους. Οι ενήλικες παρουσιάζουν έναν στερεότυπο κόσμο στα παιδιά με κανόνες και όρια που ίσως είναι σωστοί αλλά συχνά ξεπερνούν την ίδια την φύση των παιδιών και τον παιδικό τους αυθορμητισμό…
Ξεχνούν όμως να βάλουν όρια και κανόνες στις δικές τους ζωές, στέκονται στις αθώες σκανταλιές των παιδιών και προσπερνούν τις καταστροφικές δικές τους ζημιές! Τα παιδιά λοιπόν οργισμένα από τις παρατηρήσεις που δέχονται για τα πολλά γλυκά που τρώνε, για την ακαταστασία, την πολυλογία, τα λερωμένα ρούχα τους και πολλά πολλά άλλα συγκαλούν έκτακτο συμβούλιο!!!
 
 
 

Επισημαίνουν και συγκρίνουν τις δικές τους σκανταλιές με εκείνες των μεγάλων που έχουν μολύνει τον πλανήτη, έχουν κάψει τα δάση, έχουν χτίσει γκρι κουτιά για να μείνουν και αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους προκειμένου να τιμωρήσουν και να εκνευρίσουν τους ενήλικες. Σηκώνουν τα μανίκια τους λοιπόν και ξεκινούν τις...

¨ΑΝΑΠΟΔΕΣ ΖΗΜΙΕΣ¨!!!!

 
Φυτεύουν δέντρα, καθαρίζουν τις θάλασσες και τους δρόμους απ’ τα σκουπίδια, δίνουν χρώμα στις γκρίζες πολυκατοικίες και αλλάζουν την όψη του πλανήτη.
 
 
 
 
 
 
 
 
Τα παιδιά λοιπόν έδωσαν ένα μεγάλο και ηχηρό μήνυμα στους προσκεκλημένους τους και έβαλαν τάξη!!!!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: